Контакт
Маркетинг
Импресум
Претплати
се за е-изданија

04 11
2017

Лековитата моќ на билките

Нашите предци уште од дамнина ги познавале лековитите и благопријатните дејствија на билките врз убавината и долговечноста на кожата. Во домашни услови , до денешен ден се употребуваат древните рецепти за рецептите за маски од бобинки, овоштија, зеленчуци, различни екстракти од семиња, цвеќиња, треви, листови. Специјалистите, сепак, истакнуваат дека бесценетото наследство на минатото треба да помине низ „филтерот“ на модерната медицина за да биде ползуван во модерните лаборатории и козметологии. Современата козметологија денес нуди неограничен избор козметички препарати, кои ги ползуваат благопријатните влијанија на билките врз кожата. Се разбира, доколку станува збор за природна козметика, нивното дејство ќе биде поефикасно, подиректно и подолготрајно. Затоа кога следниот пат ќе купувате крем за раце, или нова линија за нега на лицето, не се водете од брендот, мирисот или амбалажата, проверете ги состојките и видете кои билки со своите својства најмногу и одговараат на вашата кожа

Empty